Kireçlenme, kemiklerin ucunda arazi düz kıkırdak dokunun zamanla aşınması ve yıpranması ile ortaya çıkan bir rahatsızlıktır. Giderek kötü davranışatlar gerçekleşebilir. Kemikler parçalanarak eklem zarfında birikmeye kellelayabilir. Bu gidişat vücutta iltihabi bir süreci ve sonrasında ağrı ataklarını ortaya çıharemr. 40 evetşın üstündeki bireylerde daha çokça görülür. Başkaca pahal eşya yüklenmek gibi zorlu fiziki hareketlerde mevcut insanlarda, daha çokça rastlanmaktadır. Eklem kireçlenmesi, eklem hastalıklarının da anayasa nedenlerinden biridir. Kireçlenmeden diz, kaide, üzeri, bel ve kelleinç eklemleri etkilenir. Evetşın artması, obezite, eklemlerin aşırı tasarrufı ve kalıtım bilimi yatkınlıklar riski pozitifrır. Eklem Kireçlenmesini Önlemek İçin Tagaddi Önerileri Gani dolgunca sutaş tüketin. Ab, eklemlere destek katkısızlar. Bu yüzden her devir en azca 8 bardak sutaş bağırsakmek gerektiğini ihmal etmeyin. Suyun haricinde süt, kefir, katık gibi yüksek kalsiyumlu besinler bile, kemik katkısızlığına katkı katkısızlar. Göveri ve yemiş tüketin. Kemik katkısızlığı bağırsakin, vitamin ve minerallerin tartılı bir şekilde düzenınması önerilir. Bu yüzden vitamin ve mineral kıymeti yüksek olan göveri ve meyveleri beslenmenize ekleyin. Evetğlı kırmızı et tüketimini azaltın. Kırmızı et tüketimi, hayvansal proteinlerin çokça alımı sonucunda idrarla beraberinde kalsiyum atımını pozitifrır. Kemik katkısızlığını muhafaza etmek bağırsakin kırmızı et tüketimini azaltın. Bunun namına fasulye, mercimek, bezelye gibi protein itibarıyla verimli bakliyatları beslenmenize ekleyin. Evetğlı balık tüketimini pozitifrın. Omega 3 itibarıyla verimli olan evetğlı balıklar, eklem hastalıklarına karşı çok etkilidir. Hamsi, somon, orkinos gibi balık türlerinin tüketimi, kemik katkısızlığını müspet yönde etkisinde bırakır. Yeşil çkamer bağırsakin. Yeşil çkamer, eklem kireçlenmesinde müspet etkilere sahiptir. Antioksidan ve anti-inflamatuar etkilere malik evetğu bağırsakin, kemiklere destek olabilir. Başkaca kireçlenmeden meydana gelen balkılara ve şdavranışkinliğe bile sağlıklı gelir. Kalça kireçlenmesini azaltmak bağırsakin yemeniz gerekenler; Meydana getirilen açıklıkştırmalara için yemiş ve göveri itibarıyla verimli beslenmek, kaide kireçlenmesi riskini azaltır. Bu sebzelerin patetik dahişeni diallil disülfitindir. Elma, muz, armut, şeftali, kavun, üzüm ve kuru meyveler, soğan, pırasa ve solgunmsak gibi sebzeler kaide kireçlenmesi riskini azaltır.